Preview Mode Links will not work in preview mode

Byen forfra

Dec 14, 2022

2022 startede i skyggen af corona og slutter af i skyggen af krig, energikrise, krise i økonomien, kongehuset og meget andet. Men der var selvfølgelig også højdepunkter. Sammen med arkitekt og tv-vært Ane Cortzen og overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen, tager vi i årets sidste MorgenDAC fat på...


Dec 1, 2022

Det er faktisk slet ikke usandsynligt, at arkitekturen i fremtiden vil være lavet af svampe for eksempel  — eller andre og meget mere bæredygtige materialer, end dem vi kender i dag. Hvis alene CO2-forbruget skal reduceres med så meget som 96 % på bare 14 år, og der i øvrigt er mangel på ressourcer, og...


Nov 23, 2022

Det var vildt, da det lykkedes aktivister at mobilisere og bremse et ellers planlagt byudviklingsprojekt på Amager Fælled. Sociale medier spillede en helt afgørende rolle, og det gør de efterhånden i meget af debatten om byudvikling. Eller gør de?

For mens især facebook har sat forstærker til nogle stemmer,...


Nov 17, 2022

Vi lever længere og det betyder, at andelen af ældre vokser. Men hvad betyder det egentlig for samfundet, og for hvordan vi indretter os? Og har vi måske et lidt for fastlåst billede af, hvad det vil sige at være ældre i dag? 

Det forsøgte vi at få svar på til Dansk Arkitektur Centers ugentlige live-event, 


Nov 2, 2022

Det er blevet en folkesport, at kritisere den arkitektur, vi ikke kan lide. Men er det arkitekturen, der ikke fungerer eller er det i virkeligheden arkitekterne, der ikke kan forklare, hvorfor arkitekturen er vigtig?

Tegnestuer bliver opkøbt og klima, krig og ressourcemangel ommøblerer kravene til arkitekturen. Det...