Preview Mode Links will not work in preview mode

Byen forfra


Dec 8, 2023

Parcelhuset er danskernes absolutte boligfavorit. Men boligformen passer i sin nuværende form ikke ind i den nødvendige bæredygtige omstilling. Langt fra. Så bliver vi nødt til helt at genopfinde vores boligdrømme, og må vi droppe parcelhuset?

Det spørger vi om i denne episode af Byen forfra, hvor vi er taget til Utzon Center i Aalborg. Lars Fjendbo Møller prøver at forstå boligdrømmene lidt bedre sammen med seniorforsker ved Aalborg Universitet (BUILD), Mette Mechlenborg, og direktør ved By og Land i Aalborg kommune, Alvaro Arriagada. For hvad sker der med forestillingen om det gode liv, når vi bliver tvunget til at bygge mere bæredygtigt?

Byen forfra er optaget til Dansk Arkitektur Centers ugentlige live-event, MorgenDAC, som er for dig, der vil have et nuanceret indblik i byens udvikling og arkitektur. Her samler vi beslutningstagere, branche og borgere til samtaler om de emner, der fylder på dagsordenen og former fremtiden. Podcasten er produceret af Dansk Arkitektur Center og redigeret af Munck Studios.