Preview Mode Links will not work in preview mode

Byen forfra

Nov 28, 2023

Mange private byudviklere har tjent styrtende med penge på at bygge, og penge er en af de væsentligste drivere, når byen udvikles. Byudvikling en risikofyldt investering, så derfor skal det også kunne betale sig, men forærer vi som samfund for store samfundsmæssige værdier til private udviklere uden at få...


Nov 23, 2023

Der bliver bygget mange nye boliger i København, og alligevel er priserne steget. Men kunne det være anderledes? I denne episode af Byen forfra spørger Anne Katrine Harders, hvad der egentlig vil ske, hvis boligbyggeriet i en periode blev bremset.

Først spørger vi Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod (S)...


Nov 21, 2023

Det går, på de målte parametre, fremad for de udsatte boligområder, dem der også kaldes parallelsamfund og engang gik under betegnelsen 'ghettoer'. Dem måles der nemlig på, for at holde øje med, om man kommer i mål med den politiske indsats for at skabe blandede bydele i de omdiskuterede områder. Men betyder...


Nov 16, 2023

Byggeriet skal være grønt, bæredygtigt, DGNB-certificeret, biobaseret, upcyclet, klimavenligt og CO2-neutralt. Og så skal det opfylde verdensmål, klimakrav, holde sig inden for doughnutten og nu skal det også være regenerativt. Giver de nye begreber mening eller blot (endnu) en anledning til greenwashing?

Denne...


Nov 7, 2023

 Skal bygherrer, investorer og byudviklere tage et større ansvar for deres rolle i debatten om byudviklingen? Anne Katrine Harders spørger byudvikleren Rune Kilden, der blandt meget andet står bag store dele af Aarhus Ø og også højhuset Lighthouse. 

I miniserien ‘Debatten indefra’ udforsker vi selve...